Polyamorie

ethische non-monogamie / ethical non-monogamy

Scorsese overweegt film over Elizabeth Taylor [Verenigde Staten]

leave a comment »

AMSTERDAM – Martin Scorsese is gevraagd een film te maken over de onstuimige liefde tussen Elizabeth Taylor en Richard Burton.

Filmmaatschappij Paramount wil dat de New Yorker het romantische drama regisseert, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline. Of Scorsese de film wil maken, is niet bekend.

De filmmaatschappij heeft een optie op het boek Furious Love van Sam Kashner en Nancy Schoenberger. Het boek is vorig jaar gepubliceerd en gaat over de haat-liefdeverhouding tussen Burton en Taylor, die twee keer trouwden.

Actrice Natalie Portman, die dit jaar een Oscar won voor haar rol in Black Swan, zou ook interesse hebben in de filmrechten van het boek.

(…)

Taylor en Burton werden verliefd op elkaar tijdens het filmen van Cleopatra in 1962. Taylor was 29 jaar en net aan haar vierde echtgenoot begonnen, Eddie Fisher die zijn echtgenoot Debbie Reynolds voor Taylor had verlaten. Ook de toen 36-jarige Burton was getrouwd tijdens de opnamen van de romantische liefdesgeschiedenis in Italië.

Vaticaan

De twee begonnen een affaire die veel ophef opleverde, zelfs het Vaticaan veroordeelde de buitenechtelijke relatie. Burton en Taylor trouwden voor het eerst in 1964 en scheidden in 1974 om een jaar later weer te trouwen en een jaar daarna weer te scheiden.

NU.nl, 2 juni 2011

Advertenties

Written by lovingmore

juni 3, 2011 bij 1:53 pm

Geplaatst in relatie

Tagged with , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: